fbpx

Er lokalene dine triste og grå? På tide med utsmykking?

Skrevet av: Keno Trolid
Dato: april 25, 2023

Er det første som møter deg tomme, nakne hvite vegger, glass, stål og betong på arbeidsplassen? Er det ingenting som forteller noe om hva slags virksomhet du driver? Kanskje det er på tide å ta grep og begynne å profilere og utsmykke lokalene som en del av markedsføringen av din bedrift?

Utsmykking: planter i kontormiljø

Den følelsen
Du merker det med en gang du kommer inn et sted. Her er det god stemning og man føler seg umiddelbart velkommen. Noen ganger er det vanskelig å sette fingeren på hva det er som gir deg den følelsen, men det kan ofte tilskrives det visuelle inntrykket som møter deg. Flere bedrifter velger i dag å utsmykke lokalene for å forsterke bedriftens identitet og markedsprofil. Naturlige steder for utsmykning og dekor er gjerne inngangspartiet, trappeløp, korridorer, kontorlandskapet, møterommene, kantinen og til og med toalettene kan få et oppfriskende løft.

folie på vinduer i kontorlokale

Et godt arbeidsmiljø
Det heter seg at inspirerende omgivelser på arbeidsplassen skaper trivsel og gir økt arbeidsglede. Utsmykking og profilering av arbeidsplassen styrker gjerne den interne merkevarebyggingen. De ansatte kjenner på stolthet og tilhørighet og presterer bedre i et godt arbeidsmiljø. Kunder og besøkende føler seg velkomne og får et inntrykk av hva slags bedrift de besøker.

Forsterket merkevare
De fleste foretak har en profilmanual og ved å kombinere elementer fra den grafiske profilen sammen med bilder kan man forsterke merkevaren og gi gode assosiasjoner. Bedriftens identitet kan komme til uttrykk gjennom fargesetting og stemningsskapende dekor av lokalene.

Dekor med bilder gang i kontormiljø

Hvilke muligheter finnes det innen utsmykking?
Det finnes utrolig mange måter å utsmykke et lokale. Når vi starter et oppdrag begynner det gjerne med en befaring for å se på beskaffenheten til lokasjonen for å danne oss et bilde av muligheter og hva som skal til. Basert på befaring og budsjett setter vi i gang å produsere ideer som kan skreddersys til akkurat ditt lokale og lommebok.

Se hva vi gjorde med lokalene til en av våre kunder.

Her er noen idéer til hvordan du kan friske opp lokalene dine:
• Tapetser hele veggflater fra gulv til tak med et flott motiv. Tapetene som benyttes
er både slitesterke og kommer med ulike strukturer.
• Folie benyttes gjerne for å skjerme for innsyn i møterom og kontorer.
Folie kan settes rett på vegg eller monteres på glassflater.
• Trekk naturen inn i lokalene. Bruk naturlige materialer som mose og treverk
for å skape den naturlige og gode følelsen.
• Fres ut logoen og monter den med distanse på veggen. Benytt backlight for å skape
en spennende effekt.
• Neon-skilt er i vinden. Hvorfor ikke pynte opp en kjedelig vegg med et kult neon-skilt?
• Street art – kunst rett på veggen med spraybokser, maling og sjablonger finner veien inn
for å skape et spennende urbant uttrykk i lokaler.
• Plantevegg – trekk naturen inn i lokalet og dekk hele veggen med levende planter. Det sies at det skal være godt for inneklimaet og vakkert er det også.
• Lys, lyd og lukt kan gi god stemning.

Utsmykking mosevegg, mosebilde på kontor

Trenger du hjelp med utsmykking av deres lokaler?
Drift kan komme med forslag til design som kan friske opp dine triste og grå lokaler. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å skreddersy et unikt og spennende arbeidsmiljø på din arbeidsplass.

Ta kontakt

La oss starte med en prat. Send oss en melding her, så tar vi kontakt med deg.
Drift reklame & design gir vår kunder oppdrift gjennom digital markedsføring, merkevarebygging og visuell kommunikasjon.
Her er vi
Østre Kanalgate 1
1531 Moss

Storgata 6
1607 Fredrikstad
crossmenu