fbpx

Brosjyredesign – Ti tips for å lage en vellykket brosjyre

Skrevet av: Tormod Fjeld
Dato: mai 13, 2020

Ti nyttige tips til brosjyredesign
Drift reklame & design har mer enn 20 års erfaring med å skreddersy design. Her er våre ti utvalgte tips for å utarbeide et vellykket design for din brosjyre. Trenger din bedrift å få mer utbytte av markedsføringen? Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe deg.

 

1. Skill deg ut i mengden

Skill deg ut i mengden

Å lage et brosjyre design som blir lagt merke til ved første øyekast, eller helst før det, er helt essensielt. I butikkmiljøer eller på sosiale medier er det mange inntrykk, og det gjelder å fange interesse på kort tid. Bruk av litt uvanlige formater, sterke farger eller kontraster bør vurderes for å få brosjyren til å skille seg ut for målgruppa.

2. Design er et godt førsteinntrykk

Førsteinntrykk - design

Forsiden er viktig. Forsiden og de påfølgende sidene vil være det første målgruppa ser. Dette gjelder både for print og digital versjon. Treffer forsiden, er det stor sannsynlighet for at målgruppa åpner brosjyren, leser mer eller tar den med seg. Bruk tid på å lage en god forside og test gjerne ulike versjoner på et testpanel.

3. Lag et brosjyredesign som treffer målgruppa

Begeistret målgruppe

Fokuser minst like mye på trender, gode bilder, og et interessant innhold som bedriftens profil og tjenester. Inspirer og fortell historier. Bruk fagpersoner som fotograf, designer og tekstforfatter. La dem få vite alt om målgruppa før arbeidet starter. Sørg for at brosjyredesignet blir inspirerende, informativt og representerer bedriften på den måten dere ønsker.

4. Bruk luft og kontraster i brosjyre designet

Bruk luf og kontraster i brosjyre designet

Kontraster er designets viktigste våpen for å kunne kommunisere. Størrelse, farger, former, motiv, fonter, ja det meste! Her ligger hemmeligheten for å kunne styre leserens øyne akkurat dit du vil. Bruk av luft i brosjyredesignet vil styrke budskapet. Legg gjerne inn noen ekstra sider i brosjyren for å kunne tilby leseren pauser. Jo mer velbehag for leserne, dess mer vil de lese.

5. Velg de riktige fontene

Rikge fonter til din brosjyre

Hvilke fonter vil være riktige? Dette kan en designer svare på ut fra hvem som er målgruppa, hva slags produkt eller tjeneste det er snakk om eller hvilket uttrykk brosjyren skal ha.
En del har profilmanualer med oppsatte fonter som passer til logo og profil, men våg å tenke litt utenfor boksen. De riktige fontene vil gjøre budskapet lettlest og kanskje også imponere målgruppa.

6. Bruk kvalitetsbilder

Bruk profesjonelle bilder til din brosjyre

Kort og godt: Bruk kvalitetsbilder.

Det kan selvsagt være at du har tatt noen gode bilder med mobilen. I så fall – la en fotograf forbedre disse. Unngå utenlandske generiske stock-bilder så langt det lar seg gjøre. Lurer du på hvorfor, kan du lese mer i artikkelen vår om kjøpebilder eller egne bilder.
Om mulig, legg en stor del av budsjettet på kvalitetsbilder, miljøbilder og situasjonsbilder som gjenspeiler din bedrift. For økt salg er det få snarveier når det kommer til bilder.

7. Velg farger og former som fungerer

Former og farger i dersignet

Som oftest brukes farger i tråd med firmaets profil, fra logoen eller kanskje fra nettsiden.
Tenk gjerne også kontrastfarger som fremhever disse fargene. Former fra logoen, fra bildene som brukes eller fra produktet som vises frem, kan være med på å gjøre brosjyredesignet mer interessant og spennende.

8. Forsterk din merkevare med brosjyredesign

Merkevarebygging med brosjyre

Brosjyredesign vil være med på å bygge din merkevare. Bruk gjenkjennelige elementer, en rød tråd, en farge fra logoen eller andre elementer for å forsterke merkevaren din.

 9. Call to action

call to action

La det aldri være noen tvil om hva du ønsker at leseren skal gjøre. Call to action kan brukes på hver side, etter hvert tema eller som en oppsummering bakerst i brosjyren. Bruk farger, luft og kontraster for å fremheve call to action hos leseren. Er du nysgjerrig på hva slags type CTA`s som kan brukes, har Crazyegg.com en fin artikkel på dette.

10. Brosjyredesign med spesialtrykk

Gull folie i brosjyredesignet

Velg det lille ekstra hos trykkeriet! Ikke bruk hele budsjettet på designet. Planlegg alt fra type papir til ferdiggjøringsteknikker som f.eks. spotlakk eller folie. Det leseren holder i hånden bør representere merkevarens eller firmaets kvaliteter. Det lille ekstra kan være utslagsgivende for at akkurat deres brosjyre blir med hjem.

Ønsker du flere eller andre råd om brosjyredesign?

Snakk med en ekspert på brosjyredesign! Send oss en epost på hei@driftreklame.no eller ring 959 12 449.

Ta kontakt

La oss starte med en prat. Send oss en melding her, så tar vi kontakt med deg.
Drift reklame & design gir vår kunder oppdrift gjennom digital markedsføring, merkevarebygging og visuell kommunikasjon.
Her er vi
Østre Kanalgate 1
1531 Moss

Storgata 6
1607 Fredrikstad
crossmenu