fbpx

Årshjul - våre 6 tips til riktig bruk

Skrevet av: Lene Sandaunet
Dato: februar 25, 2024

Årshjul kan brukes på ulike måter avhengig av formålet. Planlegging av årets aktiviteter og arrangementer, organisering av arbeidsoppgaver og prosjekter med ulike tidsfrister, budsjettplanlegging og oppfølging av økonomiske mål og frister eller planlegging av markedsførings- og salgskampanjer for å nevne noe.
(Lurer du på hva et årshjul er, kan du lese vår artikkel om det her)

Vi i Drift reklame & design bruker årshjul mest til planlegging av årets markedsaktiviteter, både merkevarebygging og kampanjer – samt som en oversikt over alle viktige datoer og tidsfrister. Slik slipper vi å jobbe ad-hoc og vi glemmer ikke planlagte aktiviteter.

Last ned vårt årshjul gratis her

Her er våre 6 tips til hvordan bruke årshjul på riktig måte:

 

  1. Definer: Før du begynner å bruke årshjulet, bør du ha en klar idé om hva du ønsker å oppnå med det. Er formålet at det skal brukes til å planlegge aktiviteter, følge opp mål eller ha oversikt over viktige hendelser?
  2. Identifiser: Når du har definert målet, identifiser den nødvendige informasjon som trengs for å fylle ut årshjulet; Feks. viktige datoer, hendelser, mål og aktiviteter.
  3. Organiser: Når nødvendig informasjon er samlet inn, organiser det logisk på årshjulet. Bruk farger, symboler eller kategorier for å gjøre det oversiktlig. (vårt årshjul er organisert til kampanjer / innholdsproduksjon og sosiale medier)
  4. Evaluer: Etter hver måned eller hvert kvartal kan du gå tilbake til årshjulet og evaluere hvordan det har gått. Er målene blitt oppnådd? Hva kunne vært bedre? Bruk informasjonen til å justere planene videre.
  5. Oppdater: For at årshjulet skal være nyttig, er det viktig å oppdatere det regelmessig med relevant informasjon. For eksempel når det blir endring i planene etter en evaluering, nye hendelser som kommer til eller ved oppnådde mål.
  6. Del: Årshjulet er et nyttig verktøy for å kommunisere planer og aktiviteter med andre. Del med kolleger, teammedlemmer eller andre relevante personer.

 

Last ned vårt årshjul gratis her

 

Ved å følge disse tipsene og bruker årshjulet på en målrettet og strukturert måte, vil det være et effektivt verktøy for planlegging og oppfølging av aktiviteter gjennom året.
Lurer du på hvordan du skal lage et årshjul, kan du lese vårt artikkel om det her

Lykke til med årsplanleggingen!

Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp til å få en god markedsføringsplan?
Vi i Drift reklame & design er eksperter på markedsføring, og hjelper deg gjerne.
Ta kontakt med oss på hei@driftreklame.no, telefon 959 12 449 eller sjekk ut vår strategiworkshop, en workshop som gir deg konkrete og strategiske markedstiltak.

 

Ta kontakt

La oss starte med en prat. Send oss en melding her, så tar vi kontakt med deg.
Drift reklame & design gir vår kunder oppdrift gjennom digital markedsføring, merkevarebygging og visuell kommunikasjon.
Her er vi
Østre Kanalgate 1
1531 Moss

Storgata 6
1607 Fredrikstad
crossmenu